In samenwerking met Cycling Vlaanderen richtte Home@school Klein Seminarie het project Cycling@school op. Cycling@school wil een antwoord bieden op het dilemma waar elke jonge wielrenner en zijn ouders mee worstelen: hoe kan je de sportieve ambities ontplooien zonder dat de onderwijsopleiding daaronder lijst?

Het is niet evident om als recreatieve of competitieve wielrenner een goed evenwicht te vinden tussen studeren en trainen. Cycling@school wil jongens en meisjes de kans geven om hun ambities op sportvlak en op studievlak waar te maken. Wil je nu bakker worden, ingenieur, tuinarchitect, boekhouder,  bejaardenhelper of … en je wil daarnaast ook nog de tijd vinden om goed te kunnen trainen voor jouw geliefde sport? Dan kan je terecht bij Cycling@school.

Na je lessen ben je snel op Home@school om je klaar te maken om op de fiets te kruipen, te gaan fitnessen of te gaan zwemmen. De bidons staan klaar en een gezonde maaltijd wordt geserveerd bij aankomst. Na het poetsen van je fiets heb je nog voldoende tijd om werk te maken van je studies. De begeleiders helpen jou met een aangepast training- en studieschema om de dag zo efficiënt mogelijk door te komen. 

Cycling@school is immers geen of-verhaal. Het is een en-verhaal tussen wielrennen en studeren. We geven de renners de kans om hun ambities in beide gebieden waar te maken. Daarnaast staan de begeleiders klaar om hen met al hun vragen – zowel op sportief vlak, sociaal vlak als studievlak – te helpen.

In samenwerking met:

Wil je meer weten, neem gerust contact op met Kristof Van Gestel.

Kristof.vangestel@klein-seminarie.be