Cycling@school wil een antwoord bieden op het dilemma waarmee elke jonge wielrenner en zijn ouders worstelen: hoe kan je de sportieve ambities maximaal ontplooien zonder dat de onderwijsopleiding daaronder lijdt?

De ervaring leert dat een te eenzijdige oriëntatie op de sport nefast kan zijn. Sporters die alles opzij hebben gezet voor hun droom, maar het toch net niet maken, stellen vaak dan pas vast dat ze hun onderwijskansen verwaarloosd hebben. Anderzijds zijn er ook sporttalenten die het misschien ver hadden kunnen brengen, maar in de eerste plaats voor veiligheid hebben gekozen en hun studieloopbaan voorrang hebben gegeven.

Wie in de wielersport aan de top wil geraken, weet dat hij er veel voor moet doen, maar ook veel voor moet laten. Elk uur dat ingevuld wordt i.f.v. de sport gaat ten koste van andere tijdsbestedingen. Topsport en onderwijs zijn beide in de eerste plaats een kwestie van discipline. Enkel een efficiënte tijdsbesteding in een goed evenwicht tussen beide componenten leidt tot optimale resultaten. Cycling@school wil zich daarvoor mee engageren.

 

Meer info check: Cycling@school

cyclingatschool

 

 

NIEUW: Cycling@school

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.