Ons internaat is voor jongens en meisjes die les volgen in één van de scholen uit Hoogstraten of de onmiddellijke omgeving(Malle, Brasschaat,…). Je kan bij ons terecht vanaf het eerste leerjaar lager onderwijs (6 jaar), heel het secundair tot en met een eventueel specialisatiejaar.

Klik op de afbeelding voor het overzicht. Hieronder vind je de studierichtingen die je kan volgen in het secundair onderwijs:

 

Klein Seminarie:

In de eerste graad: richtingen met Latijn, Grieks, met wiskunde en talen, met ondernemen, met STEM en met Sport. In de tweede graad is er algemeen vormend onderwijs (ASO) met Latijn, Grieks en Latijn, economie, wetenschappen, sport, humane wetenschappen; daarnaast ook technisch onderwijs (TSO) met handel en handel-talen.

In de derde graad zijn er in het ASO tweepolige richtingen met combinaties van Latijn, moderne talen, wetenschappen, wiskunde, economie en humane wetenschappen; in het TSO zijn er handel, boekhouden-informatica en secretariaat-talen. (meer lezen)

VITO:

In de A-stroom van de eerste graad: agro- en biotechnieken, techniek-wetenschappen, STEM, bouw- en houttechnieken, mechanica-elektriciteit.

B-stroom: bouw-hout, elektriciteit-metaal, land- en tuinbouw.

Tweede graad: TSO: bouw, chemie, hout, mechanica-elektriciteit, land- en tuinbouw. BSO: bouw, hout, mechanica-elektriciteit, land- en tuinbouw.

Derde graad: TSO: auto, bouw, chemie, hout, mechanica-elektriciteit, land- en tuinbouw. BSO: auto, bouw, hout, koeling en warmte, mechanica-elektriciteit, land- en tuinbouw.  (meer lezen)

VTI Spijker:

De leerling krijgt in het eerste jaar leerjaar A een basisvorming in talen, wiskunde, aardrijkskunde en biologie. Daarnaast kiest de leerling uit de volgende technologische opties:

 • 4 uur Hotel-Voeding = kennismaking met keuken en restaurant
 • 4 uur sociale en technische vorming =
  – kennismaking met voedselbehandelingen
  – bewerking van soepele/harde materialen

Het 1ste leerjaar B richt zich specifiek tot het ontdekken en ontwikkelen van interesses en talenten.

De leerling krijgt een gemeenschappelijke basisvorming van 24 uur. Daarnaast wordt er nog 8 uur ingevuld door het vak Techniek. De volgende verkenningsgebieden komen aan bod: eenvoudig computergebruik, verzorging, voeding, textiel, hout, schilder -en decoratieve technieken.

Tweede leerjaar A: opties: hotel-voeding of sociaal en technische vorming.

We bieden ook een beroepsvoorbereidend leerjaar, met de opties: 15 uur Hotel-Bakkerij-Slagerij of 7 uur Kantoor-Verkoop.

Tweede graad: toerisme, hotel, STW, brood- en banketbakkerij, restaurant-keuken, kantoor, verzorging-voeding.

Derde graad: brood- en banketbakkerij, grootkeuken, hotel, kantoor, restaurant-keuken, STW, toerisme, verzorging-voeding.

7de specialisatiejaar: Banketaannemer-Traiteur, Brood-Banketbakkerij en Confiserie, Drankenkennis en restaurantbedrijf, Gemeenschapsrestauratie, Hotelonthaal, Logistiek, Kinderzorg, Thuis- en Bejaardenzorg.

(meer lezen)

ASO Spijker:


Eerste leerjaar A aangevuld met Latijn of met een extra uur Frans, Nederlands en wiskunde, accent MaTCH en accent STEM.
Tweede leerjaar: Grieks-Latijn, Latijn, moderne wetenschappen.
In de tweede graad is er algemeen vormend onderwijs (ASO) met Latijn, Grieks en Latijn, economie, wetenschappen, humane wetenschappen.
In de derde graad zijn er tweepolige richtingen met combinaties van Latijn, Grieks, moderne talen, wetenschappen, wiskunde, economie en humane wetenschappen.   (meer lezen)

 

Malle:

 • Immaculata Instituut:  TSO-BSO
 • GO!   Secundair onderwijs:  ASO-TSO-BSO
 • Mariagaarde Instituut  Secundair Onderwijs: ASO-TSO-BSO 
 • Maris Stella Instituut:  ASO-KSO
 • Sint-Jan Berchmanscollega:  ASO