Naar al oude gewoonte is mei een drukke maand. In home@school is dat niet anders. We hebben kunnen genieten van een mooie maand mei met tal van activiteiten.

Op 3 mei trokken we samen met enkele andere internaten naar Bobbejaanland. We genoten er met volle teugen van snelle en minder snelle attracties.

Op 7mei was het opendeurdag van zowel de school als van ons internaat. De inschrijvingen voor meisjes én jongens zijn bij deze gestart.

We werden verwend met prachtig weer, dus trokken we twee woensdagen op rij erop uit richting De mosten. De oudere jongens en meisjes konden er waveboarden. De jongere internen genoten er van de zwemvijver en de speeltuin en sportvelden. Het was telkens een hele trip met de fiets, maar het was de verplaatsing meer dan waard. 

Op 8mei konden de internen die voor het traject cultuur kozen, genieten van een workshop Afrikaans koken. Er werd ijverig gekookt en nadien gesmuld van al dat lekkere eten. 

Op 17 mei legden onze ouderraad ons in de watten met overheerlijke wafels. Dat was smullen!!

De internen van het traject natuur en ecologie gingen op een heuse dropping, gelukkig vonden ze allemaal de juiste weg, de ene al met wat meer moeite dan de andere,  en kwamen ze heelhuids toe!

Op 20 mei vond onze urban run plaats met dit jaar ook een heuse escaperun. Er kwamen vele lopers zich in het zweet werken alsook hun hersenen pijnigen om de codes te kraken. Het was een erg fijne dag! 

Soms was het wel heel erg warm, zo warm dat enkel de nodige waterspelletjes verfrissing konden bieden.

Tenslotte sloten we dit schooljaar af met een fijne familiebarbecue. De ouders en de internen konden er genieten van heerlijke salades en mals gebakken vlees (of veggieburger). De leerlingen van cultuur toonden ook wat ze dit jaar allemaal hadden gedaan tijdens de momenten dat ze cultuur volgden. Het ging van breakdancen over zingen naar piano en zelfs graffiti passeerde de revue. Het was een zeer gezellige avond waar zowel de ouders, de internen alsook de begeleiders van genoten!

Nu gaan we in rechte lijn naar de vakantie, maar eerst die laatste loodjes, examens genoemd!!

De maand mei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.