Hey allemaal,

Hier ben ik weer. Lukt het studeren bij jullie goed nu dat jullie veel zelfstandig moeten doen? Ik ben er ook aan begonnen aan dat Pre-eating. Na de eerste week was ik al twee kilogram bijgekomen. Toen ik een mailtje kreeg van mijn klasleraar bleek dat ik niet extra moest eten, maar dat ik extra moest gaan studeren. Pre-teaching dus! Ik ben deze week dan maar aan de slag gegaan. Pff. Niet gemakkelijk hoor en dan heb ik het geluk dat ik de ganse school voor mijzelf alleen had.

Computers zijn niet echt mijn ding. Ik heb dan ook eerst aan wat draden geprutst zodat ik tegen mijn klasleraar kon zeggen dat ik niets kon doen, omdat ik geen internet had. Dat is dus niet gelukt. Ik moest in de plaats de sleutel bij de conciërge kan halen om in elke klas mijn opdrachten uit te gaan voeren.

Ik ben gestart in het aardrijkskundelokaal. Daar had de leraar kaartjes voor me klaargelegd. Alleen zo in je eentje kaarten is ook niet leuk. Daar moet je met vier voor zijn! Van al dat nadenken werd ik wel moe, maar dat was buiten mijn LO-leerkracht gerekend. Ik mocht gaan basketten. Ik heb één keer gedunkt en ben er toen maar mee gestopt. Het duurde me veel te lang om terug op de grond te geraken! Geschiedenis dan maar. Dat was wel tof. Heel de tijd op instagram. Vervolgens mocht ik in de kapel een viering voorbereiden … zonder publiek. Pastoor worden lijkt me wel wat. Werk gegarandeerd!

Na al dat harde werk toch maar even ontspannen op de speelplaats. Ik kan jullie een primeur meedelen: de speelplaats kreeg een upgrade met wasbakken! Nadat ik dat had uitgetest toch maar weer naar de les. Muziek leek fijn, maar daar heb ik me iets te fel uitgeleefd. Mijn kaken doen er nog pijn van. Bij natuurwetenschappen kwam ik warempel twee leraars tegen. Ze bleken toch al iets te lang in de klas gestaan te hebben. Graatmager waren ze! STEM was wel leuk. Die proefjes: daar doe je het voor. Hmmm. Wiskunde was me dan weer veel te moeilijk. Wanneer gaan ze eindelijk eens uitleggen hoe zo een geodriehoek werkt? Om mijn lesdag af te sluiten ben ik maar naar het zwembad geweest. Was ik mijn zwembroek wel niet vergeten zeker? Moest ik nog gaan fietsen ook!

Bij het ronddwalen door de school kwam ik wel nog een noeste werker tegen. Het was meneer Valck die moeilijke opdrachten aan het voorbereiden was voor zijn leerlingen wiskunde. Enkel de oefeningen waar hijzelf twee uur voor nodig had om ze op te lossen, werden goedgekeurd als preteaching oefening. ‘Wat zouden ze anders kunnen doen in deze lockdowntijd’, zag je hem denken. ‘Ik in mijn kot, iedereen met wiskunde in zijn kot!’

Op school zitten en niets mogen uitsteken is ook niet fijn. Met mijn sleutel kon ik immers overal binnen. Dan ben ik maar voor directeur gaan spelen. Dat leek me wel wat zo een hele dag nadenken en veel geld verdienen.

Groetjes, Kermit

Preteaching????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.