Hey vrienden en vriendinnen,

Het is nog een keertje met Kermit hier. Ik hoop dat ik jullie al mijn vrienden mag noemen al heb ik jullie nog niet gezien de afgelopen periode. Hopelijk gebeurt dat snel. Ik heb de afgelopen week mijn bezigheid wel gehad hier. Ik wilde eigenlijk naar school gaan, maar het bleek toch niet vakantie te zijn zeker. Dat ze al die vakanties maar snel afschaffen! Lang leve school en internaat!

Omdat de school niet open was, ben ik maar gaan ronddwalen op het Klein Seminarie. En gek gespuis dat ik daar ben tegengekomen. Blijkbaar is er altijd wel werk op school, want Ben, Pieter, Ludo, Koen en Bart waren aan het werk. Er was ook elke dag een koffiedame aanwezig. Dat was wel gemakkelijk eigenlijk. Al vond ik de koffie toch wat straf. Ik hoop dat Corona volgende week de koffie komt klaarzetten, want ze was er nog steeds niet.

Ik moet wel zeggen dat die werkmannen slavendrijvers zijn. Commanderen dat die kunnen. Het lijken wel bazen! Wat ik allemaal heb moeten doen de afgelopen dagen zodat zij op hun lui gat konden gaan zitten: de gazon afrijden op een veel te groot machien, de ramen poetsen op een veel te hoge ladder, behangen en schilderen op een veel te hoge stelling en bijna mijn vingers afzagen. En dan bleek dat zij maar koffie zaten te drinken. Gelukkig had ik dat tegen vrijdag ook door. Amai.

Ik moet eigenlijk iets schoorvoetend toegeven. Ik dacht dat ik met mijn twee linkse handen alles kon doen, maar je moest blijkbaar bekwame handen hebben. Verven, zagen, gras afrijden, behangen, poetsen, … Alles heb ik blijkbaar fout gedaan. Maar daar kan ik toch niet aan doen, toch? Nu kunnen ze terug opnieuw beginnen en dubbel zo hard werken dan dat ze gewoon zijn. Zelf denk ik dat ze van halve snelheid naar gewone snelheid zullen gaan. En slechtgezind dat ze nu zijn op mij. Pfff. Ik heb ze dan toch maar omgekocht met een fles wijn voor elk. Bleek toch wel niet dat ze die flessen tijdens de koffiepauze hadden opgedronken zeker. Je moest eens weten hoe het hier er nu allemaal aan toe gaat. Geen enkele muur mooi geverfd, geen enkele plank recht gezaagd, de planten afgereden in plaats van de gazon en de ramen onder de zeep. Ik denk toch maar dat ik de volgende weken uit hun buurt ga blijven …

Dat de lessen maar snel beginnen. Dan kan ik ten minste iets doen waar ik goed in ben: naar school gaan! Hopelijk tot snel op internaat en blijf gezond!

Groetjes,

Kermit

Het leventje van Kermit tijdens de coronatijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.