Dag mede-intern,

Ik ben Kermit. Jullie kennen mij nog niet, maar ik ben vorige week ingeschreven op het internaat. Een gekke bedoening is het hier, kan ik wel zeggen. M. Boutsen, de directeur, vertelde me dat er op internaat altijd wel iets te beleven valt, dat er meer dan 85 internen rondlopen en dat je zeer snel vrienden maakt. Hij sprak de hele tijd over een zekere Corona, maar ik begreep hem niet zo goed met dat Limburgs accent van hem. Mijn eerste dag op internaat viel wel wat tegen. Ik heb nog niemand gezien, zelfs Corona niet. De enige die ik hier tegenkwam was een zekere M. Van Gestel. Wat een slavendrijver seg! Ik moest om 7.15 uur al uit mijn bed. Vroeg! Te vroeg! ‘Structuur is heel belangrijk’, zei hij er nog bij. Pfff.

In de eetzaal heb ik maar wat gehamesterd. Genoeg choco en muizenstrontjes voor het geval er in de avond niets zou zijn. En dan maar naar school. Ook daar was er weinig te beleven. Overal kwam ik de naam Corona tegen, maar ik heb ze weer niet gezien. Die dame is blijkbaar wel populair. Ik ben benieuwd hoe ze er uit ziet. De naam doet me denken aan een Spaans type. Bruin, donker haar gok ik.  ’s Middags ben ik maar niet op het internaat gaan eten. Ik ben een smoske gaan halen. Dat mocht eigenlijk wel niet, maar zouden ze me gemist hebben in zo een grote zaal? De namiddag op school was even saai. Zelfs zonder leraars is het niet plezant. Wie had dat ooit durven denken, dat ik mijn leraars zou missen?

Om vier uur heb ik snel een koekje verorberd. Gelukkig kreeg ik het nog, want ze hadden natuurlijk gezien dat ik niet in de eetzaal was vanmiddag. Ik had het kunnen denken dat ik als enige intern hier  wel zou opvallen. Om 16.35 uur moest ik van die Van Gestel toch wel niet naar de studie zeker! En na het eten nog eens. Structuur, structuur, structuur, … Dat is het enige woord dat hij kende precies. Pfff.

Om half acht was de studie gelukkig gedaan. Niet dat ik veel heb uitgespookt, maar toch … Wat kon ik nu gaan doen? Een serie kijken op Netflix? Bwah, dat kon ik thuis ook. Sporten dan maar. Toffe sport basket, maar altijd zelf die bal moeten gaan halen? Saaaaiii. Dan maar biljarten op zaal R en eens in de speelgoedbakken rommelen in de speelzaal van de basisschool. Hopelijk heb ik er niet teveel rommel gemaakt, want de juffrouw daar is blijkbaar nogal heel streng daarin.  Een cola had ik wel verdiend, maar heb er geen gevonden. Er kwam niks uit. Ik kon niet bij de knopjes.

Dat was mijn eerste verkenningsdagje op internaat al. Jammer dat om 22 uur de wifi uitvalt. Alhoewel, ik kan er toch niks mee doen, want ik moet mijn smartphone aan M. Van Gestel afgeven. Morgen weer een dag. Ik hoop dat er wat meer volk aanwezig is, want zo is het ook maar saai. Ik hoop snel met jullie kennis te kunnen maken. En zeker met Corona, dat moet wel echt een toffe zijn. Ze kunnen er niet over zwijgen, zelfs op het nieuws. Hoe graaf is dat!

Tot snel en houd jullie gezond

Kermit

Een vleugje humor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.